Het Van Lodenstein College & Hoornbeeck College werken met enorm veel privacygevoelige informatie van leerlingen, studenten, medewerkers en stagebedrijven. Op verschillende scholen is in de achterliggende tijd gefraudeerd, omdat gevoelige gegevens gemakkelijk te bereiken waren. Om dat te voorkomen hebben we besloten om met MFA (Multi Factor Authenticatie) te gaan werken. Deze nieuwe inlogmethode zorgt ervoor dat de digitale veiligheid zowel binnen als buiten de schoolomgeving sterk wordt vergroot.

Leuk, maar wat is MFA?

De basis van MFA is ‘identiteitsverificatie’: om toegang te krijgen tot een online dienst zoals HIP/PZN of HOI, moet het achterliggende systeem weten dat jij echt jij bent. Dit proces van identiteitsverificatie noemen we authenticatie.

En hoe dan?

Binnen de scholen kan dit eenvoudig via een app die je installeert op je smartphone. Voor collega’s die niet beschikken over een smartphone, stellen we tokens beschikbaar – een soort sleutelhanger die een verificatiecode kan tonen. Binnen de schoolomgeving kun je vier uur werken op een inlogpoging. Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld een docent zich niet ieder lesuur hoeft te authentiseren, maar pas na het verlopen van deze vier uur. Buiten de school zal bij iedere inlogpoging MFA ‘afgedwongen’ worden om het risico op misbruik zo klein mogelijk te houden.

Hoe activeer ik MFA?

Er zijn twee manieren om de verificatie ‘door te komen’.

1. De meest voor de hand liggende optie is de smartphone. Zodra je tijdens het inloggen op een van de schoolsystemen om de verificatie vraagt, geeft de app de benodigde code op je telefoon weer.

Download hier de Snelstartgids voor de smartphone.

2. Een minder voor de hand liggende optie is de token. Dat is een apparaatje in de vorm van een sleutelhanger. Zodra je inlogt, komt er een code op deze sleutelhanger binnen. Een nadeel hieraan is dat je deze altijd bij je moet hebben. Mocht je geen smartphone tot je beschikking hebben, dan kun je via de administratie een token aanvragen.

Download hier de Snelstartgids voor de token.

Heb je een vraag? Of een opmerking?

Vraag het aan de ICT-medewerker op locatie of neem contact op met de servicedesk via topdesk@sorg.nl of 085-4838080.